sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ensikertalainen Pietarissa

Tyypit teki puuhommia. Kun ne huomas,
että otin kuvaa, niin puussa roikkunut tyyppi
alkoi posettaa. :D


Tervehdys Pietarista!

Täällä ollaan, vaikka blogissa onkin ollut hiljaiseloa. Palasin Suomesta Pietariin tiistaina melkein viikoksi venyneen miniloman jälkeen. Torstaina vieraakseni saapui kaveri ja kollega E, joka oli Venäjällä matkailun ensikertalainen. E tunnusti jo hyvissä ajoin, että hän on hivenen ennakkoluuloinen Venäjän suhteen. Totesin, että jos mun alle parivuotias kummipoika selvisi Pietarin reissusta ehjänä, niin eiköhän hänkin selviä. :)

Viikonloppuun mahtui monenlaista ohjelmaa. Käytiin Verikirkossa ja Kazanin kirkossa, jossa sattui juuri silloin olemaan ortodoksinen jumalanpalvelus. Perjantaina mentiin jokiristeilylle, aurinko paistoi ja kilisteltiin kuohuvaa. Lauantaina päivällä käveltiin Pietari-Paavalin linnoituksella ja illalla käytiin baletissa Mikhailovskin teatterissa. Joutsenlampi oli älyttömän hieno elämys ja lopussa meni oikein vilunväreet, koska se tanssi oli niin dramaattista ja kaunista.

Minä ja E jokiristeilyllä. 

Shampanskoeta laivalla - jokiristeilylle ei voi mennä ilman skumppaa.
Tässä vasta odoteltiin risteilyn alkamista. 

Hommissa. Työmiehet olivat hyvällä tuulella ja morjestelivat laivalle.

Iisakin kirkko. 

E yöpyi mun luona mun pikkuhuoneessa, mutta ihan hyvin me tänne mahduttiin. Mun homestay-hostel täytti ilmeisesti matkalaisen vaatimukset, luksusta ei ollut tarjolla mutta sänky ja aamupala sisältyivät hintaan. ;)

Perjantai-illalla juhlittiin Davidin 29-vuotissynttäreitä ja käytiin illallisella ravintolassa nimeltä Teplo. Sinne on hyvä varata pöytä etukäteen, sillä ravintola on pieni ja erittäin suosittu. Illallisella oli mukana Davidin kaksi siskoa, jotka olivat vierailulla Norjasta. Tosi kivoja tyyppejä molemmat ja synttärijuhlat sujuivat skandinaavishenkisissä tunnelmissa. Teplon jälkeen käytiin vielä yksillä ensin Baltika Brew -baarissa ja sitten The Tower -pubissa.


Mä söin Teplossa kasvispastaa. Simppeliä ja hyvää.
Pastassa oli joku juustokastike, ah. <3

Davidin siskoja vähän nauratti, kun jälkiruoan nähdessäni totesin, että tästä tulee hyvä kuva. Joku muu saattais ajatella ennen kaikkea makua. :D


Mun jälkkäri, eli omenakakku. David tykkäs tästä. :)

Davidin jälkkäri oli joku suklaakakku, joka oli lämmin ja sisältä
valui suklaata. Mä tykkäsin tästä. :)

E oli nyt siis kolmas asiakas mun epävirallisessa matkatoimistossa. ;) Viime vuonna kävi lapsiperhe (sisko perheineen) ja myöhemmin syksyllä pari pariskuntaa (pari kaveria kavereineen). Kaikki Pietarissa käyneet suomalaiset vieraani olivat Venäjä-matkailun ensikertalaisia ja kellekään ei kai ole tullut pysyviä traumoja. Ilmeisesti mun epävirallinen matkatoimisto on selvinnyt hommasta kunnialla, koska E väitti päässeensä osasta ennakkoluuloistaan eroon. :)


Pietari-Paavalin linnoituksen jänispatsas.
Kyltti varoittaa, että jäälle meneminen on vaarallista. 

Poliisit parkissa ja morsiuspari hääkuvassa.
Kevään tullessa hääparien määrä kaupungilla on kasvanut.

Linnoitus, toisella puolella Nevaa näkyy Talvipalatsi ja Iisakin kirkko.

Kovin on harmaata.

Matkan aikana syötiin tosi hyvin, ja Teplon lisäksi käytiin muun muassa georgialaisessa ravintolassa, kasvisravintola Botanicassa ja venäläisessä Jolki-Palkissa. Jotenkin en kuitenkaan saanut otettua kauhean hyviä ruokakuvia, laiskotti.

Jolki-Palkin salaattibuffan antimisista sentään löytyy kuva. Buffassa on siis tarjolla kaikenlaisia venäläisiä salaatteja, aika kaali- ja porkkanapitoista salaattisettiä keräsin lautaselleni. Lisäksi oli keitettyjä perunoita ja älyttömän hyvää kaalimuhennosta.


Salaattibuffesta saa lautasensa ja mahansa täyteen. 
Botanican bisneslounas. Kaalikeittoa, salaattia ja intialaista plovia.

Kazanin kirkko yöaikaan. 

Vieras on nyt päässyt rajan yli takaisin Suomeen. Venäjällä kaikki sujui hyvin, mutta Suomessa vaihdevika pysäytti Allegron ja matkaan tuli mutkia. Aika perussettiä, Venäjällä junat kulkevat täsmällisesti, mutta heti rajan länsipuolella alkavat ongelmat. 

Loppuun vielä pari ruokakuvaa tiistailta. Olin väsynyt matkalainen junareissun jälkeen, mutta Pietarissa odotti kiva yllätys. David oli leiponut sämpylöitä ja tarjoili niitä mulle lounaaksi norjalaisen juuston, brunostin (eli ruskean juuston) kera. Ei se pahaa ollut, ja varmaan muutaman maistamiskerran jälkeen jo rakastan kyseistä juustoa. 

Maukkaita sämpylöitä. Päältä rapeita, sisältä pehmeitä. :)

Normiversio punaisella pestolla, juustolla ja tomaatilla,
sekä hardcore-versio norjalaisella brunostilla. 

Sellaisia kuulumisia tällä kertaa. Palataan! :)

2 kommenttia:

  1. Homestay-hostel opaspalveluineen saa multa täydet viisi tähteä. Mahtava miniloma, kiitos Karo!

    t. E

    VastaaPoista
  2. Kiitos vieraalle! Miniloma rentoutti oppaankin. :)

    VastaaPoista