torstai 5. huhtikuuta 2012

Venäläistä small talkia

Näkymä mun ikkunasta. 3.4.2012. 

Moikka!

Tällä viikolla gradun edistyminen on pysähtynyt kuin seinään. Kevät antaa hentoja merkkejä itsestään, ja on vaikea perustella itselleen, miksi pitäisi istua kotona tietokoneen ääressä, kun voi viettää aikaa mahtavassa kaupungissa kivassa seurassa. Etenkin koska viikot valuvat vääjäämättömästi eteenpäin ja paluu Suomeen lähenee. 

Eilisen venäjän tunnin jälkeen kävin norjalaisen Davidin kanssa lounaalla Botanicassa, joka on kasvisravintola yliopiston lähellä, Pestelja-kadulla. Syyskuusta asti olen ohittanut ravintolan melkein päivittäin, mutta milloinkaan en ole astunut sisään. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

Tilattiin bisneslounassetit ja kahvit. Venäläiseen tapaan kahvi tuotiin
heti, mitä sitä turhaan odottelemaan ruoan jälkeistä aikaa.

Botanica on symppis paikka, kivasti sisustettu ja palvelu mukavaa.
Kuvassa lounasseurani David. 

Bisneslounas maksoi 300 ruplaa eli noin 8 euroa. Settiin sai valita salaatin
ja keiton, pääruokana oli plovia eli riisikasvissekoitus intialaisesti maustettuna.

Botanica oli erinomainen paikka ja ruoka älyttömän hyvää. Useimmissa paikoissa mä en voi ottaa bisneslounassettiä, koska ne on yleensä lihaisia/kalaisia settejä. Botanican setissä sai valita salaatin kolmesta vaihtoehdosta, keittoina oli tarjolla borssia ja kaalikeittoa. Pääruokana oli plov, joka oli intialaisen mausteista ja älyttömän hyvää. Lisäksi settiin kuului kompotti eli makea hedelmäjuoma. Bisneslounas oli hintansa väärti ja olin onnellinen, että sain syödäkseni vegeborssia. :)

Eikä se päivä lounaaseen loppunut. David oli jo aikaa sitten kutsunut mut luokseen kylään kokkaamaan pizzaa ja illastamaan hänen vuokraemäntänsä kanssa. David vuokraa huonetta Tatjanalta, joka on ammatiltaan historianopettaja. Kämppä on kai entinen kommunalka, eli asunto, jossa asui Neuvostoliiton aikana useita perheitä. Perheillä oli omat huoneet, mutta yhteinen keittiö ja kylppäri. Asunto on siis tilava, iso keittiö ja viisi huonetta mun laskujen mukaan. Meinasi iskeä kateus, koska esimerkiksi Davidin huone oli varmaan kolme kertaa mun huonetta suurempi.

Käytiin ensin ruokaostoksilla ja sitten suunnattiin kokkailemaan. Pizzantekopaikaksi valikoitui Davidin kämppä, koska siellä on toimiva uuni toisin kuin mun kämpillä. Yhteistyö keittiössä sujui aika saumattomasti, en alkanut päteä. :D Ruoka oli valmista joskus yhdeksän jälkeen illalla, eli hyvästä lounaasta huolimatta oltiin siinä vaiheessa jo uudestaan nälkäisiä. :)


Oon pitänyt itteäni aika hyvänä pitsapohjantekijänä, mutta
David päihitti mut tässä lajissa. 

Uuniin menossa. Täytteinä paprikaa ja tomaattia,
oliiveja, sipulia ja erilaisia juustoja.


Valmis pitsa. Toisella puoliskolla oli myös pestoa ja se sopi
tosi hyvin. 

Pöytä katettuna. 
Luonnonjugurttia, tarjousmansikoita ja ripaus suklaata. :)

Vuokraemäntä Tatjana oli mukava ja rento tyyppi, jonka kanssa oli helppo tulla juttuun. :) Puhuttiin vähän muun muassa kulttuurieroista ja David kysyi, mikä on small talkin käännös venäjäksi. Hetken mietittyään Tatjana totesi, että sehän on sää. Muuta aihetta jutusteluun ei tarvita, eikä mikään ihme. Eilen aamulla sää Pietarissa oli kauniin keväinen ja lämmin, mutta iltapäivällä iski lumimyräkkä. Kyllähän siitä juttua riittää.

4.4.2012.
Missä on kevät?
Kaverini Margarita tulee tänään viettämään pääsiäistä Pietariin, joten viikonlopuksi riittää menoa. Siinä sivussa pitäis myös tehdä kouluhommia ja käydä luennoilla, koska meillä ei mitään pääsiäislomia ole ja pääsiäistäkin täällä vietetään vasta parin viikon päästä. Palataan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti