keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Tasapaino

Bongasin söpön sydäntarran ikkunanpielestä.


Tsauh!

Maanantaina repäisin ja kirjoitin yhden esseen. Vaatimus oli vaatimattomat 1500 sanaa eli noin 4 sivua, eli sen verran kirjoitin ja siihen lopetin. Eilen vietin vain lötköä päivää, tänään paahdan viimeisen esseen kimpussa. Yritän pitää tasapainon opiskelun ja vapaa-ajan välillä.

Mulla ja Davidilla on pitkä lista mielessä mitä kaikkea halutaan tehdä, ennen kuin lähdetään pois Pietarista, joten siksikin täytyy välillä ottaa rennosti. Maanantain esseeurakan jälkeen käytiin syömässä afrikkalaisessa ravintola Kongossa. Ensisilmäyksellä menu oli hepreaa, mutta onneksi kiva tarjoilija auttoi mua löytämään vegeruoat.


Söpöt ikkunakoristeet Kongon ikkunassa. 

Mun kasvistagine ja sämpylä. Miten joku osaakin tehdä kasviksista niin maistuvia. 


David tilasi miehisen kanaa ja kuskusia -annoksen. Kanankoipi oli älyttömän kokoinen,
kuva ei tee oikeutta. 

Nörtit ravintolassa. Toinen kuvaa,
toinen surffaa. ;)

Sitten käytiin vielä kahvilla Busessa, joka on ketju ja kahviloita on ympäri cityä. Itse asiassa maanantai oli uusien paikkojen päivä, sillä olin ekaa kertaa sekä Kongossa että Busessa. Molemmat paikat oli tosi kivoja ja hyvät tarjoilut, eli voin suositella. :)


David Busessa. 
Antakaa mulle kahvia!

Käveltiin Nevskiä pitkin kämpille ja taivas oli älyttömän kaunis.

Pysättiin lopuksi Kazanin kirkon eteen nauttimaan
hämärtyvästä toukokuun illasta.
Mä kerroin suomalaisia vitsejä. :D

Eilen vietin rennon vapaapäivän enkä tehnyt mitään opiskeluun liittyvää. Sen sijaan käytiin Aliiden kanssa Mitninskaja-kadun banjassa. Viime kerrasta olikin jo aikaa ja banjominen tuntui älyttömän hyvältä. Venäjältä jään kyllä kaipaamaan yleistä banjaa, sen kosteutta ja hämärää tunnelmaa. Lähimmäs tuota pääsee Suomessa kesämökin saunassa. 

Tiistaisin Mitninskajalla on eläkeläisille alennuspäivä ja lauteilla riittikin mummoja, mutta ei liian ruuhkaksi asti. Yksi alkoi neuvoa, että meidän kannattaisi ottaa mukaan hunajaa ja kuoria sillä ihomme. Toinen kyseli, mistä päin olen ja innostui kertomaan kesämökistään lähellä Suomen rajaa. Ostettiin Aliiden kanssa vihta, ja kun olin banjomisen jälkeen kiikuttamassa vihtaa roskiin, yksi mummoista iski silmänsä siihen ja seurasi tarkasti, minne olin vihtaa kiikuttamassa. Meninkin sitten kysymään, haluaako hän vihdan ja mummeli otti sen mielihyvin vastaan, olihan se melkein kuin uusi. Banjassa vihta maksaa 100 ruplaa (noin 2,70 euroa) ja se on monella eläkeläiselle iso raha. 

Banjan jälkeen käytiin syömässä sushia ravintolassa Misossa (Мисо, Suvorovskii prospekt 15.) Misossa oon käynyt banjan jälkeen ennenkin ja siellä on mun mielestä Pietarin parasta sushia, päihittää mennen tullet isot ketjupaikat. Ja ravintolasta saa lounasaikaan eli klo 11-17 sushista 30 prossan alennuksen. 


Otin jotain vegerullia, joissa oli munakasta päällä, sisällä
kurkkua, avokadoa ja philadelphia-juustoa.

Lisäksi tilasin vielä yhden avokadonigirin. Avokadon kypsyys oli
täydellinen, ihanan kermainen. Monessa sushipaikassa saa
valitettavasti raakaa avokadoa. 
Aliide söi bisneslounaan, johon kuului tämä laatikollinen ruokaa
sekä keitto, salaatti ja pannullinen teetä.
Maksoi 390 ruplaa eli ehkä 12 euroa. 


Myös tänään jatkoin ulkona syömistä, sillä käytiin Davidin kanssa lounaalla vegeravintola Botanicassa Pestelja-kadulla. Ruoasta ei tällä kertaa ole kuvaa, koska se on aika samaa settiä mitä oon jo aiemmin julkaissut esimerkiksi tässä postauksessa. Botanicaa tulee kyllä Suomessa ikävä, ravintolan ruoka on erinomaista ja palvelu sopivan letkeää. 

Ravintolassa juteltiin taas kerran lähtemisestä ja Venäjän hyvistä ja huonoista puolista. Mulla on jo lähtöhaikeus ja nostalgia päällä, joten en keksinyt yhtään huonoa puolta Venäjällä asumisesta. :D No mites ois vaikka vesiputkirempat (mun kämpillä ei ole nyt lämmintä vettä, Davidin kämpillä ei tule kylmää vettä), kuoppaiset kadut, byrokratia ja erilaisten papereiden pyörittely, köyhyys muutamia mainitakseni. Onhan noita, mutta vastapainoksi hyviä puolia riittää myös loputtomaksi listaksi. 


Botanica. 
Söpöjä kukkasia ruokapöydässä. 

Joka päivä tulee sanottua hyvästit jollekin pienelle asialle, lähinnä ravintoloille, ja ihmisten hyvästely alkaa sitten viikonloppuna. Paluuliput on hommattu Allegroon torstaille 31.5. Lähdetään Davidin kanssa kohti Suomea klo 06.40 aamujunalla. Aikainen lähtö tuntui hyvältä idealta, etenkin kun lippu oli noin 30 euroa päivälähtöä halvempi. Saa nähdä, kuinka onnellisia ollaan sitten silloin lähtöpäivän aamuna. :D

Poka!

2 kommenttia:

  1. Vaikka lähtöpäivän aamuna ei tuntuisi niin kivalta ja olisi haikea fiilis, niin eiköhän se Suomen suvikin ala sitten tuntua hyvältä, varsinkin kun me kaikki täällä odotetaan sua jo niin kovasti takaisin! <3
    -Maria-

    VastaaPoista
  2. Ootan jo kesämökkeilyä, ahhh. :)

    VastaaPoista