maanantai 19. syyskuuta 2011

Bloody Monday


Oho! Nyt tulee uusi postaus heti putkeen. Kunnostauduin eilen ihmisenä ja bloggarina, ja otin valokuvia, enkä viitsi pantata niitä. Ensin kävin vähän yksin harhailemassa pitkin keskustaa ja bongasin kaikenlaista kiinnostavaa.


Kävelin pitkin Moika-kanavan vartta ja huomasin Tunturin.
Huomatkaa, siinä on Suomen lippukin. :)


Kazanin katedraalin pylväiden alla tuntuu olonsa pieneksi.

Griboedova-kanava. Välillä tämän kaupungin kauneuteen pakahtuu. 

Mun kävelyreissun jälkeen käytiin Aliiden kanssa Vasilinsaarella kiertelemässä. Vaisilinsaari on suurin Pietarin saarista, googlauksen perusteella about 6 kilometriä pitkä. Saarella pääsee keskustasta kätevästi metrolla ja busseilla, eikä sinne kävellenkään ole mahdoton matka.

Harhailtiin ympäriinsä ja ihasteltiin Neva-jokea. Haussa oli ruokapaikka, ja poikettiin summamutikassa syömään yhteen pieneen georgialaiseen. Palvelu oli tosi mukavaa ja ruoka maukasta. (Mutta en ottanut ruokakuvia. Mikä muhun on mennyt? :D )


Melonikoju. Noita kojuja on ympäri kaupunkia.
Myynnissä on hunajamelonia ja vesimelonia.

Vasilinsaarella.

Iisakin kirkko saarelta katsottuna. Tajuttiin muuten, että Pietari on
ainakin keskustassa tosi matalasti rakennettu kaupunki.

Paipai.

Aliide ja taustalla Talvipalatsi.

Oltiin kävelemässä kotiin päin, kun Juri soitti ja kysyi, halutaanko treffata Pirogissa. Jurin kaveri oli siellä parin tunnin ajan DJ:nä, joten kuunneltiin hyvää musaa ja vain hengailtiin ja juteltiin. Opin muun muassa, että bilettämisestä voi käyttää sanaa tusovat'sa ( тусова́ться ). Jurilta oppii kaikkea hyödyllistä. :)


Minä ja Juri Pirogissa.

Juri ja Aliide.
Ja mun puolen litran annos vihreää teetä. Detox, anyone?

Tänään mulla oli vapaapäivä, joten päätin hoitaa muutamia pakollisia juttuja. Kävin ottamassa passikuvat viisumia varten ja lisäksi käytiin Aliiden kanssa HIV-testissä. Jos Venäjällä oleilee yli 3 kuukautta, viisumia varten pitää olla todistus, ettei ole HIV:iä. Mentiin siis yliopiston läheiselle klinikalle testattavaksi.


Automaatista piti ostaa tollaisen suojukset
kenkien päälle. Pari maksoi 5 ruplaa eli ei mitään.

Neulakammo plus verikammo on hyvä yhdistelmä. 

Sairaanhoitaja oli tosi mukava ja tsemppas mua ja Aliidea.

Oli kyllä niin ystävällinen sairaanhoitaja, että ihan turhaan pelättiin verikoetta. Eihän se edes sattunut. Pääasia, että katsoo jonnekin muualle verikokeen ajan, ettei näe neulaa ja verta. Taisi tota sairaanhoitajaakin hieman huvittaa, kun kysyin, että saadaanko ottaa kuvia. :D


Tavaroita Suomesta - bongasin Suomi-kaupan.
Kaupassa oli myynnissä kaikenlaista sälää, esim.
suomalaista kahvia ja jotain peittoja.

Tänään edistyin myös kirjastokortin hommaamisessa. Tässä ohjeet siihen, miten Eurooppalaisen yliopiston kirjastokortin voi saada. Kortti maksaa 54 ruplaa, eli noin 1,30 euroa, jos sitäkään.

1. Ota yliopistolta maksukuitti ja täytä siihen vaadittavat tiedot kyrillisin kirjaimin.
2. Ota uusi lomake, koska kirjoitit nimesi väärin. Hemmetin kyrilliset aakkoset.
3. Ota vielä yksi uusi lomake, koska kirjoitit kyllä nimesi oikein, mutta osoitteen väärin.
4. Mene pankkiin maksamaan lasku. Mikä tahansa pankki ei kelpaa, vaan ainoastaan erään tietyn pankin eräs tietty konttori elikäs Rosevrobank Liteiski-kadulla.
5. Harhaile ympäriinsä tyhmänä ja etsi oikeaa pankkia. Löydät pankkiin, jonka osoite vastaa yliopistolta saamaasi osoitetta. Kysy ihmisiltä, onko kysyinen pankki Rosevrobank. He kertovat, että olet Sberbankissa. Ihmiset neuvovat menemään viereiseen pankkiin.
6. Mene viereiseen pankkiin ja kysy virkailijoilta, onko kyseessä Rosevrobank. Ei ole. Viereinen pankkikin on Sberbank. Mene seuraavaan pankkiin. Vihdoin olet oikeassa pankissa.
7. Maksa lasku. Sitä varten pitää näyttää passi, allekirjoittaa pari paperia ja odottaa kauan. Virkailija vääntelee nyrpistyneenä naamaansa ja näyttää siltä, että vihaa työtään. Lopulta 1,30 euron lasku on maksettu.
8. Palaa yliopistolle ja mene kirjanpitäjän huoneeseen. Tarvitset kuittiin leiman, sillä ilman leimaa kirjastokorttia ei heru. Venäjällä leimat ovat kaikki kaikessa.
9. Mene kirjastoon, esitä kuitti ja saat kortin. Et ehkä heti, mutta ennen pitkää kyllä.

Helppoa! Mä olen nyt suorittanut vaiheen 7, eli maksanut laskun. Huomenna pitää vielä mennä kirjanpitäjän toimistoon ja itse kirjastoon. Eiköhän se kortti sieltä irtoa.

En kyllä ollenkaan ymmärrä venäläistä pankkitoimintaa. Miksi pitää mennä juuri yhteen tiettyyn pankkiin? Miksi laskua ei voi maksaa kaikilla kassoilla, vaan juuri yhdellä tietyllä kassalla? Miksi olematonta summaa ei voi maksaa suoraan kirjastoon, vaan pitää mennä pankkiin? Ehkei mun tarvitse ymmärtää. Loppujen lopuksi laskun maksaminen kuitenkin sujui tosi helposti. Rosevrobankissa ei ollut ollenkaan jonoa, toisin kuin Sberbankissa, jossa oltaisiin varmaan jouduttu seisomaan puoli tuntia. Oltiin siis Aliiden kanssa onnekkaita. :)

Tänään on ollut sellainen päivä, että kaikki ihmiset ovat tuntuneet kivoilta ja ystävällisiltä. Maanantaiksi ihan ihmeellisen kiva päivä. :)

Mukavaa viikkoa!

3 kommenttia:

  1. Kauniita maisemia siellä ja upeita vanhoja rakennuksia, joskus kyllä haluan matkustaa Venäjälle ja toivottavasti useammankin kuin sen yhden kerran! Mukavaa kun olet innostunut noin kuvaamaan paljon päivän tapahtumia ja juttuja.

    Tuo Juri on kyl melko...miten sen sanois sillai siivosti...mm...miehekäs ja komea? :D Ihanaa seuraa teillä kyllä ollut!

    P.S. Osasin jo lukea sanan "Finlandii" tuosta seinäkyltistä, kyl kolme venäjänkielen kurssin tuntia jo johonkin on mun taitoja kartuttaneet, sekä tietysti tiivis kotiopiskelu! ;)

    VastaaPoista
  2. Kaiken lisäksi meidän seuralainen on tosi mukava tyyppi. Sun pitää tulla Pietariin lomalle, niin voin esitellä sut Jurille. ;)

    Mahtavaa, että oot jo vähän oppinut venäjää. :)

    VastaaPoista
  3. Reps vaan tuolle kirjastokorttiepisodille. Aika normalna. :)

    VastaaPoista