sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Venäläistä sielukkuutta

Moikkamoi!

Toinen viikko kului yltiösosiaalisissa merkeissä. En ole oikeastaan ehtinyt juuri olla kotosalla. Osa illoista on mennyt opiskeluporukoissa, ja oon myös saanut lisää venäläisiä tuttavuuksia. Tiistaina olin Matthew'n ja Aliiden kanssa oluella. Kun lähdettiin pubista kotiin, pari venäläistä jätkää juoksi meidän perään. He halusivat tutustua ulkomaalaisiin, joten mikäs siinä. Vaihdettiin numeroita, ja jo seuraavana päivänä mentiin Aliiden kanssa tapaamaan Juraa.

Jura asuu Pietarin keskustassa isoveljensä, pikkusiskonsa ja äitinsä kanssa. Jura ei opiskele eikä käy töissä, vaan hän on muusikko. Hän kertoi, että hän nukkuu päivät ja treenaa yömyöhään. Pietarilainen muusikonrenttu siis. Anyway, Jura kutsui meidät katsomaan bändin treenejä niiden treenikämpälle ja mentiin sinne perjantaina. Treenikämppä on entisessä tehdasrakennuksessa, joka on valtava sokkelo ja aika ränsistynyt paikka. Treenikämpän bändiläiset olivat kuitenkin rempanneet viihtyisäksi.

Treenikämppä.


Kämpillä tavattiin Juran isoveli Mitja ja bändin rumpali Boris. Mä tulkkasin koko illan, koska pojat puhuvat vain vähän englantia ja Aliide ei osaa venäjää. Tosi haastavaa, mutta kiinnostavaa kääntää keskustelua venäjästä englantiin ja toisinpäin. Yllättävän hyvin se kuitenkin sujui. Sehän on pääasia, että viesti menee perille. :)



Aliide.

It's me.

Aliide ja Jura.
Jura, Mitja ja Boris soittivat meille biisejään puolisen tuntia. Oltiin Aliiden kanssa ennakolta pelätty, että mitä jos bändin musiikki on ihan kamalaa ja meidän on teeskenneltävä, että tykätään siitä, vaikkei tykätä. :D Mutta murehdittiin turhaan, tykättiin paljon. Pojilla on kaksi bändiä, ja tossa kolmen hengen kokoonpanossa ei ole ollenkaan solistia. Treenit oli tosi intenviisinen kokemus. Boris paukutti hulluna rumpuja, ja Jura ja Mitja upposivat syvälle jonnekin sfääreihinsä. Jura sanoi, että yrittää musiikin kautta tuoda esiin sielunsa. Sielukkaalta se musiikki mun korviin kuulostikin.

Oon tosi onnellinen, että oon onnistunut tutustumaan paikallisiin. Kaupunki avautuu ihan uudella tavalla, kun saa pietarilaisia kavereita ja näkee heidän todellisuutta ja elämää. Saatetaan Aliiden kanssa mennä toistekin poikien treenejä katsomaan. :)


Eilen vietettiin brittiläisen Matthew'n tupareita, eli ilta kului opiskelukavereiden kanssa. Bileet päättyivät paikkaan nimeltä Friendly bar, ja vietin siellä aikaa lähinnä tanssilattialla. En ottanut bileisiin kameraa, mutta otin sentään asukuvan kotona peilin kautta. :D Mulla oli nimittäin ihan hirveä vaatekriisi eilen, ja oli aivan pakko käydä shoppailemassa ja tuhlaamassa lomarahat. Löysin Zarasta kivan hameen ja paidan.


Party outfit.
Paidassa on pääskysiä.
Yritän vähän tsempata siinä, että kantaisin kameraa mukana ja ottaisin enemmän kuvia, jotta sais jotain järkevää matskua tänne blogiin. Kaiken lisäksi mun pokkarikamera sanoi sopimuksensa irti, enkä viitsi kantaa järkkäriä mukana esimerksi yöelämässä.

Pian lähden Aliiden kanssa illalliselle analysoimaan eilisillan bileitä. Palataan!

4 kommenttia:

  1. Kuinka mukava lukea tuollaisia sosiaalisia kuulumisia sieltä, ihan huippua että ootte päässy tutustumaan paikallisiin immeisiin (ja etenkin noihin miespuolisiin ;D). Eikä tuo venäläinen mies + muusikon renttu kauheen vastenmieliseltä yhdistelmältä kuulosta! ;)

    Somat vaatteet ja etenki noi pääskyset muuten tuollaisessa simppelissä t-paidassa tuo hauskaa ja hieman leikkimielistä ilmettä mustavalkoiseen asuun. Tykkään! :)

    Minkälaiset ilmat siellä on ollut nyt? Täällä viime viikko oli harmaa ja sateinen mut nyt viikonlopun sai nauttia ihanasta auringonpaisteesta ja syyssäästä.

    VastaaPoista
  2. Hihi, no tuo muusikonrenttu on aika nuori muhun verrattuna, mutta kaveriksi juuri sopivan ikäinen. :)

    Pietarissa tuntuu aina satavan, mutta nyt oli viikonlopun ajan aurinkoista. :)

    VastaaPoista
  3. No eihän ton näköiselle rentulle voi sanoa ei :D Treenit kuulosti aika mielenkiintoiselta kokemukselta! Pisteet kieli-ihmisenä olemisesta, ei oo ihan kevyttä hommaa :)

    Mun on pitäny kommentoida jo aikoja sitten, ja ällistellä sun komeeta kämppää ja sen sijaintia ja vaikka mitä, mutta kuittaan nyt vaan näin ettei jää enempää asioita rästiin :P Mäkin haluun Pietariin! (Vaikka en haluu ja sit kuitenkin haluun...)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla susta, Jenni. Jos tuut reissuun Pietariin, niin ilmoittele! :)Ja on Tamperekin ihana!

    VastaaPoista