maanantai 17. lokakuuta 2011

Blinikestit ja matka saareen

Maanantaita!

Pietarissa paistaa aurinko, ja lähden pian banjaan virkistäytymään. Sitä ennen vähän viikonlopun tunnelmia. Kutsuin perjantaina kaverit mun luo syömään blinejä ja juomaan viiniä. Kukaan mun yliopistokavereista ei ollut ennen käynyt mun luona, joten oli jo aikakin kutsua heidät tsekkaamaan kämppä.

Käytiin Jonaksen kanssa ruokakaupassa hakemassa bliniainekset, tai siis ihan peruslettujahan me kokattiin. Venäjällä blinit on samanlaisia kuin Suomessa letut. En tiedä, mitä on ne paksut, pienet lettuset, joita Suomessa tarjoillaan blineinä.

Taikinaan jäi ensiksi tosi paljon paakkuja, mutta
saatiin ne kyllä aika hyvin pois ilman vispilää,
haarukalla siis. :)

Paistohommatkin sujui yllättävän hyvin. Kaasuhella on
oikeastaan aika kiva. 

Aliide otti ohjat käsiinsä, että mäkin pääsin välillä syömään
(tai siis valokuvaamaan). Aika hyvin sujui brittineidolta
lettujen kääntäminen.  

Nälkäiset Ömer ja Carolyn.
Aliide tarjoilee.

Jonas ja Ömer. 
Kaoottisen "Karoliina kokkaa" -näytöksen jäljiltä saatiin keittiö supersiistiksi, koska kaverit osallistuivat siivoustalkoisiin. Äitin ei siis tarvitse olla huolissaan, että oisin jättänyt jälkeeni pommiräjähdyksen kaltaisen sekasotkun. :D

Mun luota suunnattiin vielä klubille eli Modiin aikeena valloittaa tanssilattia. En sitten kuitenkaan jaksanut olla baarissa kuin ehkä yhteen, koska baarissa oli niin huonoa musiikkia. Voisin muuten valittaa loputtomiin baarien tupakansavusta. Yhdessäkin baarissa mun oli pakko syöksyä kesken illan ulos hengittämään, koska baarissa oli savua niin paljon. Perusbaari-ilta on, että silmiä kirveltää eikä saa henkeä. Puhuttamattakaan siitä, että vaatteet ja hiukset haisee tupakalta. Venäjällä olisi paljon helpompaa tupakoida kuin olla passiivinen polttaja.

Lauantaina kävin illalla Klub Griboedovalla Ömerin kanssa, koska klubilla esiintyi suomalainen bändi Dusha Pitera elikäs Pietarin sielu. Bändit laulut ovat venäjäksi ja sanoitukset uppoaa muhun, ne on aika hauskoja.

Esimerkiksi Kaunis neiti -laulussa lauletaan:

Ты – красивая девушка,меня зовут Ильюшка. Это место свободно? Я – твоя игрушка.
Eli suomeksi: Hei kaunis neiti, nimeni on Iljuska. Onko tämä paikka vapaa? Minä olen leikkukalusi.

Olin suunnitellut keikalle menoa varmaan pari viikkoa, eli pakkohan sinne oli mennä, vaikka baarit ja tupakansavu eivät olisi voineet kiinnostaa vähempää. Kannatti kuitenkin mennä, sillä keikka oli super.

Sunnuntaina lähdettiin opiskelukavereiden kanssa Kronstadtiin, joka on kaupunki Retusaarella. Saari sijaitsee noin 30 kilometriä Pietarista Suomea kohti. Kaupungissa asuu  45 000 asukasta, ja sinne pääsee vesibussilla Pietarista. Matka kesti about 50 minuuttia ja maksoi 100 ruplaa, eli vajaat kolme euroa. Mantereelta menee Retusaarelle myös silta, eli toinen vaihtoehto on mennä bussilla.

Saari on ollut laivastotukikohtana, ja siellä on linnoituksia ja bunkkereita. Turisteille Kronstadt avattiin vasta 1996.

Syksy kauneimmillaan.

Sisäpiha.

Eto ja. It's me.

Koulu.

Laivaston katedraali oli rempassa, eli sinne ei ollut asiaa.


Kierreltiin päättömästi ympäri kaupunkia. Mä taisin olla vähän ärsyttävää matkaseuraa, koska olin koko ajan 100 metriä muita jäljessä kamerani kanssa. Minkäs sille sitten voi, että koko ajan eteen osui kauniita maisemia ja kuvauskohteita.

Siellä ne muut jo menee, ja
mä jumitan jossain perässä. :D


Ruska on venäjäksi золотая осень
eli kultainen syksy.

Jonas posettaa.

Aika nättiä.

Söpö ikkunanlautakoriste.

Kokeilin kamerassa erilaisia asetuksia.
Onneksi malli on varsin pitkäpinnainen.

Bongailin myöstietöitä.
Kannattaa varoa, ettei putoa kaivoon.

Yritän parantua suklaa-addiktiostani.
Se on vaikeaa, mutta oon kestänyt jo 4 päivää.
Ehkä tästä tulee viides päivä.

Kohti aurinkoa. Lokakuun puoliväli.

Katsokaa tuota harmaata taivasta.

Sotilaslaivoja.

En mä tajua mitään näistä sotilaslaivoista.

Näin tän seinän ja oli pakko saada kuva. 
Tosi virkistävä saarireissu, mutta reippailu ulkoilmassa alkoi väsyttää ja paluumatka menikin torkkuessa katamaraanissa. :) Pian kiiruhdan banjaan, palataan taas! :)

2 kommenttia:

  1. Moiks! Kiva nähdä kuvia Kronstadtista, itse en sinne ole vielä päässytkään! Hauska kun sulla jäi dusha piterasta tuollainen fiilis, täällä Moskovassa keikka oli tosi laimea ja tunsin myötähäpeää. Sanoitukset on... erittäin yksinkertaisia. mm. eräs kertosäkeistö: maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai, lauantai ja sunnuntai, se on koko viikko!
    Venäläiset eivät oikein lähteneet täällä mukaan. Sen sijaan Jaakko & Jay ja Wrecking Queens iski täällä ihan kybällä!

    Koskas pääsisit Mosseen käymään? Missä muuten asuit silloin viime vuonna, oliko niin, että jossain Gorkin puiston lähellä? mä asun taganskajalla...

    Kuulemiin!
    -Lene

    VastaaPoista
  2. Musta on se on just hauska läppä, että ne biisien sanoitukset on niin simppeleitä. :) Yleisöstä suurin osa tais olla suomalaisia, eli ei ollut vaikeaa saada porukkaa mukaan. Jaakko & Jay esiintyi ennen Dusha Piteraa, mutta mä en kauheasti tykännyt niistä.

    En oo vielä ehtinyt miettiä sopivaa Moskovan weekendiä. Parina seuraavana viikonloppuna tulee vieraita Suomesta ja sit meenkin itte käymään kotosalla. Pitäis varmaan tulla ennen kuin iskee essee/deadlinepaniikki. :D Onks sulla Pietari-suunnitelmia?

    Asuin siis melkein Park Kulturyn metron vieressä, siinä on sellainen ruokakauppa kuin Azbuka vkusa, niin sen takana asuntolassa. :) Gorkin puisto oli siitä joen toisella puolella.

    VastaaPoista