keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Vuokranmaksupäivä

Kuva-arvoitus.
Mitä kuvassa tapahtuu tai on tapahtunut?


Eilen maksettiin vuokra.

Vuokraemäntä ja isäntä asuvat siis Moskovassa. Kerran kuussa joko he molemmat, jompikumpi heistä tai joku heidän sukulainen tulee hakemaan vuokran. Jo kuun ensimmäisestä päivästä alkaen mietin, milloin koittaa vuokranmaksupäivä.

Maanantaina vuokraisäntä soitti ja kertoi, että tulee tiistaina hakemaan vuokrahat joskus illalla klo 20-21 maissa. Kaikkien meidän piti siis olla täällä kotona silloin. Olin jo vähän hermot kireellä, koska halusin lähteä tapaamaan kavereita eikä vuokraisäntää kuulunut. Hieman ennen yhdeksää hän saapui paikalle. Ihan aikataulussa siis. Tyyppi ajoi siis autollaan Moskovasta Pietariin hakemaan vuokrarahoja.

Ennen maksamista hän halusi tietää, millaisia ongelmia asunnossa on. Mulla ei ollut mitään muuta ongelmaa kuin se, että huoneen ikkunaa ei saa tiiviisti kiinni. Kämppikset sen sijaan olivat valmistelleet kunnon listan.

-Toisen kämppiksen huoneen verhot ovat todella likaiset. Ne pitäisi viedä pesulaan. Meidän pesukoneessa peseminen ei tule kysymykseen, koska verhot ovat isot ja pesukone voisi mennä rikki tai jotain.

-Vessanpönttö valuttaa hiljalleen vettä. (En ollut itse huomannut tätä.)

-Kylppärissä lämmin ja kylmä vesi eivät sekoitu kunnolla. Vesi on joko liian kuumaa tai kylmää. (En ollut huomannut tätäkään ongelmaa.) Vuokraisäntä puolestaan valitti, miksi me ei käytetä vesiboileria. No koska kraanasta tulee lämmintä vettä ilman boileriakin. Isännän mukaan se vesi on kuitenkin huonoa ja naisille voi aiheutua kaikenlaisia terveysongelmia. Meidän siis pitäisi käyttää boileria. Älkää kysykö enempää, ei mene jakeluun.

-Keittiön kattolampun neljästä valosta palaa vain kaksi.

-Jääkaappi on niin kylmä, että vihannekset jäätyvät. (Tämän sentään olin huomannut.)

Mä seisoin hoomoilasena keittiössä, kun tytöt vuodattivat ongelmia. Mäkin keksin sitten lopulta yhden. Käytävässä meidän kerroksessa ei pala valo, ja iltaisin ulko-ovella on pilkkopimeää. Vuokraisäntä lupasi hoitaa tämänkin asian.

Ongelmalistauksen jälkeen maksettiin vuokra. Käteisellähän se siis maksetaan, ja allekirjoitettiin joku epämääräinen kuitti maksusuorituksesta.

Tänään vuokraisäntä ilmestyi työkalujensa kanssa korjailemaan asioita. Joitakin hän ainakin teki ikkunoille, että ne menisivät tiiviisti kiinni. Yksi näkyvä muutos on ainakin havaittavissa.


Ikkunaongelma ratkaisu.
Ruuvilla se ikkuna pysyy tiiviisti kiinni. :D

Sellaista on siis vuokranmaksu täällä meillä. :)

Edit. Kämppis kertoi juuri, että vuokraisäntä oli jo vienyt kämppiksen huoneen verhot pesuun. Pesu maksaa 2500 ruplaa eli about 60 euroa, mutta vuokranantajat maksavat sen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti