tiistai 29. marraskuuta 2011

Minilomalla Porvoossa

Porvoon Vanha kaupunki. 
Hellou!

Viikonlopusta on selvitty, ja nyt huhkin jo esseiden kimpussa Pietarissa. No, tai ainakin yritän saada aikaiseksi jotakin, mutta tuloksesta ei ole takuuta. ;)

Porvoon reissu oli kerrassaan rentouttava. Viikonloppuun mahtui paljon hyvää ruokaa ja hyvää seuraa, turistikierteltyä kaupungilla ja kiireetöntä hengailua. Jonas oli ensimmäistä kertaa Suomessa ja ainakin Porvoo teki vaikutuksen. Ja miksipä ei tekisi. Pääsin esittelemään Jonakselle myös Suomen runsaita hyviä puolia kuten ruokakauppoja. Parhautta!

Pietarista pääsee muuten suoralla bussilla Porvooseen ja matka kestää about kuusi tuntia. Mennessä oltiin reilu tunti aikataulusta myöhässä, sillä bussi lähti Pietarista iltapäivällä neljältä eli pahimpaan ruuhka-aikaan. Ekan tunnin aikana edettiin ehkä joku kymmenen kilsan matka. Ei todellakaan huvittaisi olla autoilija suurkaupungissa.

Saavuttiin siis Porvooseen perjantai-illalla kahdeksan jälkeen väsyneinä ja nälkäisinä. Tiina ja Samuli olivat laittaneet pöydän koreaksi kaikkea suomalaista. Tarjolla oli lihamakaronilaatikkoa, karjalanpiirakoita ja munavoita, salaattia ja kasvispiirakkaa. Jälkkäriksi oli suklaamuffinsseja, joulutorttuja, kaurakeksejä ja karkkia. Voi onnea! :D Ruokailun jälkeen päästiin vielä saunaan, eli kyllä meitä hemmoteltiin. :)


Pöytä koreaksi suomalaisittain.

Supernam.

Näitä ei voi vastustaa!

Lauantaina sää suosi ja lähdettiin kiertelemään kaupunkia. han ensiksi poikettiin suklaatehdas Brunnbergin tehtaanmyymälässä. Saatoin ehkä ostaa noin kilon karkkia. ;D

Porvoon vanha kaupunki on kerrassaan kaunis puutaloineen ja pikku putiikkeineen. Poikettiin joulumarkkinoilla jollakin palokunnan talolla ja sitten mentiin tsekkaamaan Vanhan Porvoon joulunavaus Raatihuoneentorille. Paikalle saapui sekä joulupukki että Sauli Niinistö hevoskieseillä.




Vielä jaksaa kukkia.

Vanhassa kaupungissa. Jonas, Samuli ja Tiina.
Minä, Tiina ja Samuli.
Kuva by Jonas.
Jokivarsi.
Kuva by Jonas.
Saksalainen veteen.
Kuva by Samuli.
Jonas.

Raatihuoneentori.
Kuva by Jonas.

Pukki ja Sauli saapuivat.

Puhetta pukkaa, pukki odottaa vuoroaan.
Yhteiskuvassa söpöjä lapsia ja Sauli. 

Lauantai-illan ohjelmassa oli illallinen Tomin ja Melinan luona. Hekin olivat nähneet runsaasti vaivaa, ja ruokaa ja juomaa kannettiin pöytään paljon. Alkupalaksi Tomi oli tehnyt miniquesadilloja ja niiden kerana oli nachoja, guocamolea ja salsaa.

Pääruoaksi oli lihavartaita, valkosipuliperunoita ja salaattia. Vartaissa oli eri lihalajeja, eli hirveä, nautaa ja sikaa muistaakseni. Lihojen välillä oli uunikasviksia. Mä sain sinihmejuustoisen, täytetyn kesäkurpitsan, superhyvää sekin. Valitettavasti pääruoasta ei ole onnistunutta kuvaa mutta hyvää oli. :) Jälkkäriksi saatiin valkosuklaalla kuorrutettuja hedelmiä ja vaniljajätskiä.

Tunnelmallinen kattaus.

Alkuruoka.


Jälkiruoka juuri uunista tulleena.

Ilta jatkui Tomin ja Melinan lähikapakkaan, sillä pitihän Jonakselle näyttää kunnon räkälämeininkiä. Meidän pettymykseksi kapakka ei yltänyt ihan superräkälätasolle, mutta kyllä siitä sai jonkinlaisen kuvan suomalaisesta lauantai-illasta lähiössä. Mäkin pääsin/jouduin ensi kertaa elämässäni laulamaan karaokea, kun vedettiin porukalla Village Peoplen Y.M.C.A. Kuulosti varmaan tosi kauniilta. Jonaksella oli myös vientiä, kun yli 60-vuotias nainen ihastui saksalaiseen mieskomeuteen ja yritti vikitellä Jonasta mukaansa. :D

Sunnuntaina satoi, joten saatettiin viettää laiskaa päivää. Kokattiin Jonaksen kanssa Tiinalle ja Samulille lasagnea. Välillä vähän epäilin Jonaksen saksalaisia metodeja ja yritin ehdottaa, miten asiat voisi tehdä suomalaisittain. Esimerkiksi valkokastiketta ei tullut ollenkaan, vaan sen sijasta väliin pantiin ranskankermaa. Maistettuani lasagnea kaikki epäilykset katosivat. Lopputulos oli ihan älyttömän maukas.

Kasvislasagne tekeillä.

Viimeinen pari uunista ulos.

Parasta lasagnea ikinä!

Eilen sitten körötettiin bussissa takaisin Pietariin. Kotimatkalla aloin laskea valtapuolue Yhtenäisen Venäjän vaalimainoksia, joita kadunvarret ovat täynnä rajan ja Pietarin välissä. Laskut jäivät kuitenkin kesken, koska nukahdin. :D Mutta sunnuntaina Venäjällä pidetään siis duumanvaalit, niitä odotellessa.

Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti