sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

полный бардак

Vitamiinitaso kohdilleen.
Moikka!

Blogissa on ollut vähän hiljaista, koska on ollut kiirettä kouluhommien ja kaikenlaisen muun kanssa. Välillä täällä Pietarissa joutuu jopa tekemään hommia kursseja varten, mutta vapaa-ajalla oon kuitenkin myös ehtinyt ottaa rennosti ja oon treffannut muun muassa venäläisiä kavereitani. Heidän kanssaan hengailu on periaatteessa osittain opiskelua (joskin hauskaa ja rentouttavaa sellaista), koska puhutaan venäjää.

Keskiviikkona kävin Egvenin kanssa teatterissa katsomassa yhdysvaltalaisen Arthur Millerin näytelmän Kauppamatkustajan kuolema. Näytelmä oli intensiivinen reilun 3 tunnin venäjän oppitunti. Olin etukäteen tsekannut juonen pääpointit netistä ja pysyin hyvin kärryillä. Pystyin myös seuraamaan vuorosanoja ja sain  kokemuksesta paljon irti. Evgeni on koulutukseltaan teatterikriitikko ja hän kirjoittaa työkseen teatteriarvioita, kyse oli siis työtehtävästä. Hän otti mut mukaan, koska hän sai kaksi ilmaista lippua. :) 

Evgeni ei syttynyt Lensoveta-teatterin esitykselle, enkä oikein mäkään. Näytelmä oli meidän kummankin mielestä suuri sekasotku eli полный бардак. Näyttelijät juoksentelivat ympäri lavaa ja huusivat niin, että sylki lensi, sen syljen näki ihan katsomoon asti. Kaiken lisäksi näyttelijät puhuivat epäselvästi, Evgenikään ei aina tajunnut, mitä he sanoivat. Pääasia kuitenkin, että näytelmä oli mulle hyvä venäjän oppitunti. :)

Viikonloppua oon viettänyt osittain kouluhommien parissa, osittain myös hyvästä seurasta ja ruoasta nauttien. Tänään kokkailin herkullisen sunnuntaibrunssin, pientä luksusta arkeen. Brunssimenussa oli munakasta tomaatilla ja raejuustolla höystettynä, patonkia ja ruisleipää tuorejuustolla, croissanttia vadelmahillolla ja briejuustolla, luonnonjugurttia mustikoilla, hedelmiä ja jälkkäriksi porkkanakakkua. Ruoan määrä lähti vähän käsistä, mutta juuri siitähän brunssissa on kyse. :)

Pöytä koreaksi.

Tuoreet mustikat oli Stockalla tarjouksessa. Stockalta löytyi
myös tuoreita croissantteja ja ruisleipää. :) 

Älyttömän hyvä yhdistelmä - luonnonjugurttia ja mustikoita.
Jälkkäriksi porkkanakakkua. Kakku oli ihanan kosteaa ja
kuorrutus tosi maukasta.
Palanen maksoi 95 ruplaa, eli noin 2,70 euroa.

Brunssin lisäksi Nevski 27:n keittiö on ollut ahkerassa käytössä. Pääasiassa kokkailen tylsää arkiruokaa, mutta viimeksi maanantaina kokkasin vähän spesiaalimpaa illallista - kasvispastaa ja salaattia. Tai eihän noi ruokalajit mitään ihmeellisiä ole, mutta hyvää tuli ja illallisvieraillekin kelpas mun kasviskokkailut. :)

Vegapasta sinihomejuustolla. Kylkeen salaattia. 

Tänään kävin myös banjassa. Mentiin neljän kaverin porukalla vaihteeksi uuteen paikkaan, Jamskie Banjaan. Se oli ihan hienompi banja kuin Mitninskaja, jossa yleensä käyn. Jamskie Banjassa oli muun muassa kylmävesiallas, jossa pulahdin pari kertaa. Nyt on ihanan rento olo ja valmiina uuteen viikkoon.

Loppuun vielä viikon kämppispäivitys. Kämppispoika oli viikonlopun Tallinnassa reissussa ja se toi mulle tuliaiseksi kasvisliemikuutioita eli köögiviljapuljongeja viroksi. :D Ei olla löydetty niitä mistään Pietarissa, ei edes Stockalta tai Prismasta. Ihanan huomaavainen kämppis mulla. :)

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille, palataan! :)

1 kommentti:

  1. Herkulliselta näyttää, mustikatkin ihmeen isoja, missähän lienee kasvaneet. Jess aamulla auto starttaa kohti Rukaa. Fanny jäi hoitolaan, joten ei tarvitse murehtia. T äiti

    VastaaPoista