tiistai 20. maaliskuuta 2012

Mukavuusalueen ulkopuolella

Tervetuliaismalja.
Moikka!

Olenkohan viettänyt liikaa aikaa Venäjällä? Tein pitkän viikonloppureissun Brysseliin ja olin äimänkäkenä kaikesta "normaalista", ihmisten ystävällisyydestä ja hymyilystä, monikulttuurisuudesta, moderneista metrojunista. Lämmin, keväinen sää korosti entisestään kontrastia verrattuna loskaiseen Pietariin. Kyllä se kevät tännekin tulee, mutta pitkän talven jälkeen lännen kevät oli huumavan ihana kokemus.

Oppaina ja hosteina olisivat ystäväni Satu ja Juhani, jotka asuvat Brysselissä. Petri puolestaan lensi Suomesta Brysseliin. Oli tosi mukavaa saada kaveriporukka kokoon, ja viikonlopun aikana tuli naurettua enemmän kuin aikoihin. :)

Majoituin kavereideni hulppassa residenssissä.

Ekana päivänä lämpöä oli +18.
Istuttiin terassilla.

Isäntä oli kokannut maukasta kasvispitsaa. :)

Aamupalaa.

Mä kuljin oppaideni perässä kameran kanssa, ihastelin kaikkea ja huokailin tuon tuosta wau ja ooh. En ole juurikaan reissannut Länsi-Euroopassa, useimmiten on pitänyt päästä itään. Brysselin ajattelin olevan tylsä virkamiesbyrokraattikaupunki, mutta olin täysin väärässä. Bryssel on viehättävä sekoitus uutta ja vanhaa, sekoitus söpöjä kivitaloja ja valtavia lasiseinäisiä toimistorakennuksia.

Jos liikkuu vain EU-korttelin alueella, kaupunki saattaa vaikuttaa harmaalta, mutta totuus on toinen. Juhani ja Satu asuivat pikku-Turkiksi kutsutulla alueella, jossa suuri osa asukkaista on muslimeita. Kaduilla näkyi huivipäisiä naisia ja mekkoon pukeutuneita miehiä, tunnelma oli kansainvälinen. Kapeiden katujen varsilla oli vieri vieressä ruokapuoteja - juustoa, lihaa, hedelmiä.

Oli myös valaiseva kokemus poistua omalta mukavuusalueelta. Venäjällä olen jo kotonani ja tiedän, miten kaikki toimii. Brysselissä tunsin olevani kielipuoli, koska en osaa ollenkaan ranskaa ja meinasin jatkuvasti puhua venäjää. Toki englannillakin pärjää, mutta useimmiten nojaudun oppaideni kielitaitoon.


Random katunäkymä. Bongaa kuvasta kirjailija! ;)

Kävin vierailemassa Satun työpaikalla Euroopan parlamentissa.

Täysistuntosali.

Kevät tekee tuloaan.

Satu, minä ja Petri Riemukaaren edustalla.

Paras vegaanisalaatti. 

Kadunvarret olivat täynnä vihannes- ja hedelmäkojuja.

Brysselissä on paljon pieniä herkkupuoteja.

Viikonloppuloma oli ihanan rento. Käveltiin ympäri kaupunkia, nautittiin säästä ja hyvästä ruoasta. Ei turhia paineita siitä, että pitäisi nähdä kaikki turistipaikat. Käytiin tosi visiitillä Euroopan parlamentissa ja se oli valaiseva kokemus. Kasvottomat byrokratiauutiset saivat jollakin tapaa paikan ja kasvot, parlamentti tuli tietyllä tapaa konkreettisemmaksi paikaksi.

Piknikillä puistossa.


Illallinen argentiinalaisessa Mi Tangossa.
Mä söin pinaatti-gorgonzolapastaa.

Botanica-puutarhassa vihersi.

Näköalapaikalla.

Juhani, Petri ja Satu. 

Lasilliset cavaa, pieni pala luksusta.

Puisto kuninkaanlinnan vieressä.

Cook ja Book on ravintola ja kirjakauppa.

Kirjoja ja ruokaa.

Ruoka Brysselissä oli järjettömän hyvää ja olin ihan taivaassa koko ajan. Freessejä salaatteja, hyvää leipää, maukasta pastaa. Monessa paikassa iski valinnanvaikeus. :)

Lounaaksi tomaatti-mozzarella-salaattia.

Sunnuntain aamupalalle haettiin lähileipomosta croissantteja ja patonkia.
Tosi hyvä yhdistelmä oli briejuustoa ja hilloa patonkin päällä.

Kaiken kaikkiaan mahtava, rentouttava reissu. Länsi on mun uusi itä, eksoottinen ja jännittävä paikka. :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Bryssel on kyllä mukava. Mulla on vähän samanlaisia tuntemuksia, nimittäin yritetään puhua Griden kaa enemmän ruotsia, mutta mä vaan puhuisin venäjää... Helsingissä huomaan edelleen tuijottavani muita kun perus suomalaisen näköisiä tyyppejä. Eihän Moskovassa näe muita kuin perus slaaveja. Hienoa tämä eurooppalainen monikulttuurisuus ja moniarvoisuus!

    VastaaPoista
  2. Mäkin oon ihan kokonaan unohtanut ruotsin, ihan perussanatki muistuu mieleen vaan venäjäksi. Aika nopeasti sitä taas pääsi kiinni Pietarin todellisuuteen, keväinen Bryssel on kaukainen muisto vain. :D

    VastaaPoista