perjantai 24. helmikuuta 2012

Miestenpäivän blinikestit

Hellou!

Kiitos miestenpäivän, eilen oli Venäjällä vapaapäivä. Juhlapäivän virallinen nimi on Isänmaan puolustajan päivä eli день защитника отечества. Alkujaan kyseisenä päivänä onniteltiin sotilaita ja armeijan suorittaneita miehiä, mutta nykyään päivä on vähän kuin naistenpäivä, eli kaikki miehet ovat ansainneet onnittelut.

Mä vietin vapaapäivän valtaosin tyttöseurassa. Oltiin ajateltu lähteä Riikan kanssa kävelylle, mutta taivaalta satoi räntää ja kadut olivat paksun loskavesimöhjän peitossa. Paikoittain kaduilla oli valtavia lammikoita. Nevski Prospekt sen sijaan on siivottu puhtaaksi. Yleensä kävelen mieluummin pieniä sivukatuja kuin Nevskiä, mutta eilen pääkatu oli paras vaihtoehto.

Loska-alakulo poistui,
kun join tällaisen "kahvin". :D

Riikka otti hienon sitrusjuoman.

Aloitettiin päivä kahvittelemalla ja mietittiin, mitä sitä oikein keksisi. Meinattiin ensin mennä museoon, mutta päädyttiin sittenkin leffaan. Käytiin katsomassa золушка eli Tuhkimo. Päivänäytöksen lippu maksoi 150 ruplaa, eli alle neljä euroa. Leffa oli moderni versio sadusta ja aivan mainio sellainen. Köyhä venäläistyttö muutti maaseudulta Moskovaan ja teki töitä rikkaassa perheessä, jossa oli tietysti ilkeä äitipuoli ja kauheat siskopuolet. Leffassa irvailtiin rikkaille ja yltäkylläisyyden kuvaus oli venäläisen yliampuvaa. Lisäksi siinä kettuiltiin myös oligarkeille ja poliitikoille. Kepeä komedia oli lähes parodinen. :)

Olin luvannut kokata kämppikselle, joten leffan ja shoppailun jälkeen suunnattiin Riikan kanssa kämpille kokkaamaan blinejä. Pianistikämppis on ilmeisesti lähtenyt reissuun tai muuten vain salaperäisesti kadonnut, joten saatiin kokkailla ja juoruta ihan rauhassa ilman pelkoa siitä, että pianisti ärsyyntyy.

Päätettiin tehdä blinejä, koska tämä viikko on Maslenitsa-viikko, jolloin valmistaudutaan tervehtimään kevät ja sanotaan näkemiin talvelle. :) Maslenitsa-viikolla kuuluu syödä paljon blinejä ja kyläillä ja hengailla ympäriinsä. Viikko on myös paastoa edeltävä viikko, eli  maanantaina alkaa paasto. Onnistuttiin kyllä syömään itsemme kunnon bliniähkyyn.

Paras blini menee tietysti miestenpäivän kunniaksi kämppikselle.

Suolaisena täytteenä paistettuja sieniä, juustoa ja smetanaa.
Dieettiruokaa. ;)
Huomatkaa kuvassa vasemmalla miestenpäivänkortti,
jonka annoin kämppikselle. :)

Kämppiksen blini oli kuvauksellisin.

Kokeellinen jälkkäriblini - jätskiä, mansikkahilloa, banaania ja nutellaa.

Blini-illallisen jälkeen lähdettiin vielä Riikan kanssa kyläilemään, eli treffaamaan Dariaa. Mentiin hänen työpaikalle, joka on minihotelli ydinkeskustassa. Hotellissa on reilut kymmenkunta huonetta. Henkilökuntaa on ilmeisesti töissä yksi ihminen kerrallaan, Daria on vastaanotossa, tekee aamupalan ja hoitaa kaikkia juoksevia asioita. Työvuoro kestää 24 tuntia aamupäivästä kello yhdestätoista seuraavaan aamupäivään. Onneksi sentään yöllä saa nukkua, mutta ovea pitää avata ovisummerilla, jos asukkaat tulevat yöaikaan hotellille. Daria sanoikin, että uni on tosi katkonaista ja vuorokauden kestävä työvuoro on rankka.

Työn etuja on se, että Darialla on aikaa kahvitella ystäviensä kanssa. Harvassa työssä sitä voi kutsua kavereita työpaikalle hengaamaan. Juotiin siis teetä ja juteltiin muun muassa presidentinvaaleista ja mielenosoituksista, toki puhuttiin myös kevyemmistä aiheista. :)

Daria oli saanut ihan kukkayllätyksen
lähetin avulla ihailijaltaan Suomesta.
Ihanaa, että maailmassa on romanttia miehiä! :D

Minihotelli oli viihtyisä ja siisti. 

Hotelli on evroremont-tasoa, eli siis rempattu eurooppalaisen tasoisiksi.

Kotimatkalla bongasin Putinin vaalimainoksen.
"Teidän äänenne tarvitaan voittoon."

Olipas joku liimannut mielenosoitusta mainostavan tarran mainokseen.
Tarrassa lukee "varas" ja siinä kysytään:
"Kremliin? Vai vankilaan? Sinä päätät."

Huomenna on taas mielenosoitus rehellisten vaalien puolesta, ja tarkoitus on mennä paikalle katsomaan meininkiä. Vaalihype kiihtyy. Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti